r
Nosalty Logó

Nyers tésztával sült rakott bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Nyers tésztával sült rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12622.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    6638 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1362 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 5123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    841 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük.
  2. A lábasban az olívaolajon a fokhagymát és a darált húst fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  3. Beletesszük a hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a 2 tk friss bazsalikomot, finomra vágva (esetleg szárítottat), a 2 tk friss oregánót, finomra vágva (esetleg szárítottat).
  5. Összeforraljuk fedő alatt, majd kis lángon főzzük 150 fokon, 40-45 percig (kóstoljuk meg).
  6. Egy kis tálban a bolognai rakott tészta alapot simára keverjük a tejszínnel.
  7. Jó vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal a jénait, alját és oldalát. Beleöntjük a csomag tésztát nyersen!
  8. Megkóstoljuk a húsos szószt, ha kell, még ízesítjük, és ha megfőtt, a tejszínnel elkevert alapot kevés vízzel átkeverjük, és ezzel öntjük fel a paradicsomos húst, elkeverjük, felforraljuk, teszünk bele ízlés szerint cukrot, lekapcsoljuk, és kész.
  9. Ezt öntjük rá egységesen a tésztára, néhányszor a kanállal bele is nyúlunk a tésztába, lazítunk rajta, hogy a darált húsos szósz, le is menjen a tészta közé, és kicsit az aljára is folyhasson (leégni a sok margarintól nem fog).
  10. Tetejére: reszelt sajtot teszünk.
  11. 30-40 percig sütjük a sütőben, tegyünk rá jénaitetőt. -(függ a mennyiségtől, a hús fajtájától, és a sütőtől is, az idő !) - A sajt : még így is tud aranybarna lenni. Ha lejárt az idő, még 5-10 percre hagyjuk bent a sütőben, aztán vegyük ki, levesszük a tetejét, és tálaljuk, azon melegében.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10186
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Ajánló

Tálaláskor sok reszelt sajttal, esetleg savanyú uborkával kínáljuk. Tipp: A sütőt melegítsük elő. Feltétlenül lazítsuk a kanál segítségével a tésztát, több helyen! , miközben rakjuk a tetejére a szószt, ugyanis így a szósz fogja puhítani és főzni-párolni a tésztát a jénai fedő alatt. Én a tej helyett tejszínt használtam, és így sokkal finomabb lett az íze a rakott tésztának.Lágyabb, selymes, zamatos:-)) Kerek jénaiba készítettem el, aki gondolja, készítse el tepsiben. Az eljárás ebben is ugyanaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyers tésztával sült rakott bolognai
Éva-Anyóca 350 recept

Más módon készítettem el a rakott tésztát, amit szeretünk, ami finom és laktató is - ezt magán a zacskós alapon találtam, olvastam, nem akartam elhinni, hogy nyers tésztával is sikerülhet, de igen, bejött, és nagyon nagy sikere lett:-)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek