r
Nosalty Logó

Nutellás nyuszitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Nutellás nyuszitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 10475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    710.6 g
  • Telített zsírsav
    381 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11005.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4520 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3094 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2321 micro
Összesen 10475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Elkészítjük a nutellás tortát téglalap formában.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük.
  5. Sütőpapírt teszünk a forma aljába, és megsütjük. A tésztát 3 lapba vágjuk, az alsó lapra rákenjük a nutellás krém felét. A második lapra rákenjük a tejszínt. Rátesszük a harmadik lapot. Jól lehűtjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A nutellát összeverjük a mascarponéval.
  2. A tejszínt habbá verjük, miközben hozzáadjuk a zselatinfixet.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. Sütőpapírra megrajzoljuk a nyuszi alakját. Kivágjuk a lap segítségével a téglalap formából a nyuszi formát. Felvert tejszínnel bekenjük. Ismét jól lehűtjük.
  2. Felolvasztjuk a csokoládét gőz felett. Sütőpapírra megrajzoljuk a szemeket, füleket, orrot, illetve a bajuszkákat. A csokoládéval átrajzoljuk a vonalakat. Jól lehűtjük.
  3. Apró csillagcsővel, tejszínnel végig díszítjük a tortát. Ráhelyezzük a csokoládé mintákat.
  4. A maradék tejszínt céklalével színezzük, ezzel díszítjük a rózsaszín részeket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 769
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás nyuszitorta
Nyuszikutya 51 recept

Páromat születésnapján leptem meg ezzel a nyuszitortával. Az alapja téglalap alakú nutellás torta, amelynek elkészítését oldalamon megtaláljátok. Annak a kör alakú tortának a mennyiségeit kell másfélszeresére növelni.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!