r
Nosalty Logó

Nutellás-fehér csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Nutellás-fehér csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    780.6 g
  • Telített zsírsav
    433 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    3353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10587.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3826 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3476 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.4 g
  • Cukor
    860 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    682 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4740 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Elkészítés

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

  1. A piskótához kimérjük a cukrot, elkeverjük az olajjal, tejjel és a tojások sárgájával.
  2. A fehérjét felverjük pár csepp citromlével, majd mikor már elég kemény, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, és tovább verjük.
  3. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, majd a habot beleforgatjuk.
  4. 175 fokon 25-30 percig sütjük.
  5. A nutellás krém: Az 5 tojássárgáját kikeverjük 20 dkg cukorral, belekeverjük a pudingport, majd 1 l tejben megfőzzük.
  6. Hideg vízzel öblített tálcára simítjuk, letakarjuk fóliával vagy celofánnal, és kihűtjük. Ha kihűlt, robotgéppel jól átdolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk.
  7. Hozzáadjuk a nutellát, majd a tejszínt felverjük, és összekeverjük a nutellás krémmel.
  8. Második lap: A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.
  9. Majd 100 fokos, fakanállal kitámasztott sütőajtós sütőben szárítjuk. Sütőtől függ, hogy mennyi ideig. (Én legalább 3 órát szárítottam.) Legjobb a tepsi hátulján szárítani.
  10. A fehér csokis krém: A tejszínbe beletördeljük a fehér csokit, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Kihűtjük (legjobb 1 nappal előbb felolvasztani), hűtőbe tesszük. Kemény habbá verjük.
  11. Összerakjuk: 1 kakaós piskóta - nutellás krém - szárított hab - fehér csokis krém -1 kakaós piskóta.
  12. Kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4565
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsi fiam elsőáldozási tortája volt. Alakra Biblia lett, a kívánsága szerint. A belsejéről nincs jó minőségű fotóm, de a hétvégén készítek egy ugyanilyen tortát, s ha bírom, fotózom.:) A piskóta Kiskukta receptje.

Hozzávalók

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek