r
Nosalty Logó

Nutellafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Nutellafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

Összesen 2296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. Összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és a Nutellát.
  3. Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és kikaparom a magokat.
  4. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a csipet sót.
  5. A tojásfehérjéből kézi mixerrel kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és még egy percig keverjük.
  6. Egy evőkanálnyi habbal föllazítjuk a nutellás keveréket, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  7. Kivajazzuk a szufléformát, megszórjuk egy kevés cukorral, majd kb. kétharmadáig megtöltjük a masszával. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk, betoljuk a forró sütőbe, és a hőmérsékletet azonnal 190 C-ra csökkentjük.
  8. Készre sütjük, majd azonnal tálaljuk. Az asztalnál minden adagot meglocsolunk egy-egy kávéskanál Grand Marnier-vel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15113
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Ajánló

Nekem Grand Marnier-vel viszi a pálmát, de el tudom képzelni Bailey's-zel vagy más édes likőrrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tartok otthon Nutellát. Azért nem, mert a kibontás pillanata és az üveg kiürülése között csak a legprecízebb időmérő eszközzel mérhető idő telik el. A súlygyarapodás kimutatásához viszont nem kell eszköz... De most jönnek az ünnepek, lehet kivételt tenni, januárban meg majd jöhet újra az önsanyargatás :).

Hozzávalók

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek