r
Nosalty Logó

Nigella ördögi csokitortája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Nigella ördögi csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 518 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 6193 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 518 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 6193 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük (gázsütőnél 4-esre).
  2. A sütőformát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral (eredetileg 2 részben kellene sütni és 20 cm-es tortaformában, de én 26 cm-esben sütöm egyben, és csak a tetejére kenem a krémet).
  3. A kakaót a 100 g nyírfacukorral egy edénybe öntjük, és a forró vízzel összekeverjük.
  4. A margarint a nyírfa porcukorral habosra kavarjuk, amíg szép világos és habos nem lesz.
  5. A tönkölylisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekeverjük.
  6. A vaníliakivonatot belekeverjük a krémes-cukros vajba, keverjük kicsit, ezt követően adagoljuk hozzá az egyik tojást, a lisztes keverék felét, a második tojást, a lisztes keverék másik felét, majd a legvégén a kakaós cukros vizet.
  7. Ezt a masszát öntjük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a tészta).
  8. A piskótát rácsra borítjuk, amíg ki nem hűl.
  9. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: 30 g nyírfacukrot 175 g margarinnal és a 125 ml vízzel lassan összemelegítünk.
  10. Mikor a keverék elkezd bugyogni, levesszük a tűzről és hozzádjuk az apróra vágott diétás étcsokit. Kavargatjuk, hogy a csoki elolvadjon benne, ha szükséges, óvatosan melegítjük még addig, amíg a krém szép sima, fényes nem lesz.
  11. A krémet kissé lehűtjük, majd langyosan a kihűlt piskótára öntjük.
  12. Teljes szilárdulásig hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26480
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Nigella ördögi csokitortája
NovakAndi 48 recept

Eredetileg Nigella főzőműsorában láttam ezt a tortareceptet, nem is hittem, hogy a régi adás receptjei is fenn vannak a honlapján, de mikor rákerestem, megtaláltam. Örültem neki, mivel épp a kisfiam első szülinapjára kerestem olyan tortareceptet, amiből ő is ehet. Így akkor először, tavaly decemberben, el is készítettem. Akkor még a hagyományos verzióban, az eredeti recept szerint, a tortalapot kettévágva, a tetejét is kissé borzasra megkenve. Mivel pár hónapja áttértünk a tejmentes és egészségesebb étkezésre, így most diabetikus és tejmentes változatban készült. Féltem, hogy a vaj helyett milyen lesz margarinnal, és a diabetikus csoki nem lesz-e keserűbb, mint a sima csoki, de NEM!!! Ugyanolyan finom, krémes lett, mint első alkalommal. Mivel szeretjük az epret, és volt is itthon, a díszítéshez azt, és cukormentes növényi habot használtam, hisz a csoki és az eper nagyon szeretik egymást. Csak ajánlani tudom, mivel finom, igazi csupacsoki álom, és gyorsan elkészül (én special, míg a kisfiam fürdött, 20 perc alatt kevertem össze a piskótatésztát, amíg sült, addig öltöztünk és készülődtünk a lefekvéshez, miután elaludt, összedobtam a krémet. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek