r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 8082 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    440.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 8082 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponét és a krémsajtot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a likőrt, végül csomómentesen belekeverjük a porcukrot.
  3. A kekszet egy darálóval vagy egy sodrófa segítségével darabokra törjük.
  4. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a morzsalékos keksszel.
  5. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszes-vajas tésztaalapot.
  6. Ráöntjük a krémet.
  7. Előmelegített sütőben sütjük. Miután kivettük a sütőből, 15 percet hagyjuk pihenni, mert csak így lehet szépen szeletelni.
  8. Amíg sül a süti, elkészítjük az öntetet. A fagyott gyümölcsöket egy lábosba öntjük, és elkedjük melegíteni őket.
  9. Mikor kicsit kiengedtek, hozzákeverjük a porcukrot.
  10. 10-15 perc alatt nagy lángon,állandóan kevergetve szirupos állagúra főzzük.
  11. Az öntetet tálalás előtt kicsit lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18995
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Hidegen, melegen,t avasszal, nyáron, ősszel és télen, együtt és egyedül, mindenhogy:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon rég vadásztam egy sajttortareceptet, de valahogy egyik eredmény sem volt meggyőző. Egyszer a testvérem főzőiskolában volt csapatépítésen, és ott csináltak sajttortát is. Engem persze evett a sárga irigység, de mikor megkaptam a recepteket, rögtön kiengesztelődtem, és ezt a tortát már másnap megsütöttem a párom nagy örömére. Annyi hiba csúszott a számításaimba,hogy a tortaformát nem fordítottam meg, ezért van a képen a tészta felül. Bár fogalmam sincs,hog hogy került felülre. A kép este készült, ezért nem olyan szép, de talán a lényeg látható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek