r
Nosalty Logó

Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
T. Schmidt Ágnes
Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2908 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 5692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojássárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport,a kakaóport, és óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, -lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A tejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral, a citromlével összekeverjük.Az egészet óvatosan összeforgatjuk.
  3. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert csomósodhat.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megkenjük. Minden réteg krémet megszórunk gyümölccsel is.
  5. A tetejét is tejszínhabbal és gyümivel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4311
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Ajánló

Gyümölcsöt kedvelőknek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta
T. Schmidt Ágnes 5 recept

Mivel a csemetéim névnapja között csak 2 hét van, így mindig egyben tartjuk. A kisfiam, Dominik kívánsága epertorta volt, de már nem tudtunk beszerezni szép gyümölcsöket, így lett málnatorta. A "D" betű pedig azt jelezte, hogy az az ő tortája!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek