r
Nosalty Logó

Névnapi pudingtorta Samiyatól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Névnapi pudingtorta Samiyatól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    377.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3383.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.5 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 6623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük. Apránként hozzáadva a cukrot, a vaníliás cukrot, az aromát és a sót, krémmé keverjük.
  2. A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd átszitáljuk. Két adagban a vajkrémbe keverjük. Ha túl sűrű lenne, pici tejjel lazíthatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, a tortakarimát eltávolítjuk és rácsra téve hűlni hagyjuk. A sütőpapírt lehúzzuk és vízszintesen félbevágjuk.
  4. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponet és belekeverjük a zselatint is.
  5. A tortakarimát visszapattintjuk a formára és visszatesszük a torta alsó felét. Rákenjük a krém 3/4-ét és rátesszük a torta tetejét. A maradék 1/4 krémet rákenjük és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  6. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17279
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Pudingimádóknak! Sokféleképpen lehet variálni a tölteléket, pl bővíthetjük gyümölcsdarabokkal, mondjuk eperrel vagy banánnal, puncspuding esetén mazsolával (akik szeretik). Igazából fantázia kérdése! :) A zselatint én mindenképp javasolnám a krémbe, mert a mascarpone eléggé fellazítja a pudingot és félő, hogy szétfolyik, amikor másnap levesszük a karimát a tortáról. Úgyhogy elfér az ott benne! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom névnapjára akartam sütni valamit, de nem tudtam választani a rengeteg recept közül. Ezért benéztem a spájzba, majd a hűtőbe, és "megszületett" ez a torta. Hogy miért tettem idézőjelbe a megszületett szót? Mert ez tipikusan egy olyan recept, ami minden 5. embernek eszébe jut. Tök egyszerű... És olyan kézenfekvő... Most biztosan sokan gondolják magukban: "Oooh, hát én ilyet már hányszor csináltam! Csak nem pont ugyanilyet!" Hát igen. De biztos vannak olyanok is, akik eddig még nem gondoltak erre! Akik szintén nagy pudingfogyasztók, mint mi. :) Ők most azt gondolhatják: "Jujj, ez de jó ötlet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!" Lehet előbb-utóbb nekik is eszükbe jut. De én most erre rásegítek! :) Elsősorban nekik szánom a receptet! Fogadják nagy szeretettel! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek