r
Nosalty Logó

Néró szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 6982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.3 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2589 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 6982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához és a töltelékhez

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és lereszelt héját.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral (sütőpor nem feltétlenül kell bele), és a margarinos masszával jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
  3. Az első adagot kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Amíg sül, a második részhez hozzáadjuk a kakaót, a harmadik részhez pedig az ételszínezőt vagy meggyaromát.
  4. Megsütjük a másik két adagot is, majd amikor a tészták kihűltek, a három réteg közé lekvárt kenünk.
  5. A mázhoz a csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a süteményt bevonjuk vele. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és vizes késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 56824
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Ha kicsit lazábbra, szivacsosabbra szeretnénk a tésztát, tegyünk bele egy fél csomagnyi sütőport. Színügyileg pedig meggyaroma is jó az ételszínezék helyett a harmadik réteghez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkori nagy kedvenc. Iskolai farsangokon szinte csak ezt ettem :-) .

Hozzávalók

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek