r
Nosalty Logó

Nektarinos-túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Nektarinos-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.1 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nektarinokat felkockázzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk.
  2. A túrót a cukorral simára keverjük.
  3. A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt sűtőlapra helyezzük.
  4. A téglalapot képzeletben a rövidebb oldalán 3 részre osztjuk, és először a túrós, majd a fűszeres nektarinos tölteléket a közepére halmozzuk úgy, hogy két végénél mardjon kb. két-két ujjnyi üres rész.
  5. Ezután a két hosszabb oldalon a tészta szélét kb. 2 cm-enként ferdén bevagdaljuk úgy, hogy a tölteléktől kb. egy ujjnyira kezdődjön egy-egy vágás.
  6. Ezeket a kis tésztacsíkokat ezután a túrós-nektarinos töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, felváltva, mintha fonnánk, majd a végeket jól összenyomkodjuk. Ha elkészült, úgy kell kinéznie, mint egy nagy fonat.
  7. Végül megkenjük felvert tojással, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17782
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon finom rétes, kezdők is bátran kipróbálhatják :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!