r
Nosalty Logó

Nektarinbefőtt szirupban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Nektarinbefőtt szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 3304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    725 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    4686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5460 micro
  • β-crypt
    3567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4732 micro
Összesen 3304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Szirup készítése

Elkészítés

Szirup készítése

  1. Az üvegeketés a tetőket megtisztítjuk, és fertőtlenítjük.
  2. A vizet összefőzzük a cukorral.
  3. Egy zacskó tartósítót az utasítás szerint elkészítünk, és a szirupba belekeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. A nektarint megmossuk, magját eltávolítjuk, a héját lehámozzuk, és a gyümölcs nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  5. A nektarint rögtön az üvegekbe tesszük magházzal lefele. Jól megtömjük az üvegeket a gyümölccsel, és a szirupot ráöntjük, lezárjuk.
  6. Ha már az összes nektarin üvegben van, betesszük az üvegeket egy fazékba dunsztolni.
  7. A fazékban a víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassan elkezdjük melegíteni, és ha már gyöngyözik a víz az üvegekben is,fedőt teszünk rá, 20 percig lassan főzzük.
  8. Ha az idő lejárt, lekapcsoljuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9168
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki szerei a nektarint és a befőttet.

Receptkategóriák

Igazából ez a recept nem is izgalmas. A tartósítószer zacskóján lévő utasítással valóban könnyű elkészíteni. De! Én másképpen készítettem el. Valamikor vettem ezt a zacskó befőtt tartósítót, de nem került sorra, mivel én az idén már nem használok semmiféle "mű" dolgot. Ez most a kivétel, mert el akartam használni ezt az befőtt tartósítót.  Nem a javaslat szerint jártam el, mert nem akartam főzni a nektarint, hanem a már bevált módszert alkalmaztam. A receptben szerepel a hámozás, mert általában úgy szokták, viszont én most csak keveset hámoztam meg, rajta hagytam a héját. A héjasnak pirosas színe lett.

Hozzávalók

Szirup készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek