r
Nosalty Logó

Narancstorta mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Narancstorta mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1962 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztes, kakaós-sütőporos keveréket, és beleforgatjuk. A végén belekeverjük az olvasztott vajat.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A kihűlt tésztát egyszer elvágjuk. Az alsó lap köré magas tortagyűrűt helyezünk.

Pudingkrém

  1. A pudingport a cukorral és a narancslével felfőzzük.
  2. A krém felét beleöntjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan lenyomjuk, és a krém másik felét rásimítjuk.
  3. Szorosan egymás mellé babapiskótákat helyezünk, és meglocsoljuk a narancslével.

Mascarponekrém

  1. A zselatint beáztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét a porcukorral összekeverjük.
  3. Négy evőkanál vizet melegítünk, a zselatint kinyomkodjuk és felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a habot.
  4. A krémet ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.

Elkészítéshez, díszítéshez

  1. A tetejét narancs vagy mandarin gerezdekkel és reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17242
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészült a következő narancsos tortám. Igaz, mivel a narancsgerezdeket nem sikerült a hártyájától megfosztanom, a mandarin befőtt segített ki.

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek