r
Nosalty Logó

Narancssaláta Szicíliából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Usika
Narancssaláta Szicíliából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a sót, a borsot és a chilipaprikát.
  2. A narancsokat megpucoljuk, vagy simán lefejtjük a héját, és utána megszabadítjuk a fehér részektől, avagy egy kés segítségével meghámozzuk, mint az almát, így biztos nem marad rajta a fehér része.
  3. A narancsokat kis kockákra vágjuk, vagy szépen cikkekre szeleteljük, elvileg ez utóbbi a gyakoribb verzió. Főként, ha vérnarancsból készül, mert az elég leves állagú. (Én most csak simán kockáztam.)
  4. A hagymát is hosszában felszeleteljük, majd a naranccsal és az olajbogyókkal együtt hozzákeverjük a fenti keverékhez, és már ehetjük is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptkategóriák

Itt Szicíliában ilyenkor télen szedik a narancsot, így a narancssaláta gyakori vendég az asztalon. Tökéletes egy könnyű vacsorának, uzsonnára, sült oldalashoz és az itteni salsicciához (ami tulajdonképpen egyfajta kolbász paprika nélkül) köretként. Próbáljátok ki:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek