r
Nosalty Logó

Narancspuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancspuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1041 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük.
  2. 300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével. A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. ½ percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
  4. A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk.
  6. A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel.
  7. A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5011
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy habkönnyű desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?