r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos túrótorta 3.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 5195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6058.3 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1700 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 5195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokis kekszet zacskóban összetörjük.
  2. A margarint felolvasztjuk, majd a mézessütemény fűszerkeverékkel és a rumaromával együtt hozzákeverjük a kekszhez. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd egy evőkanál hátsó felével belenyomkodjuk, elsimítjuk benne a kekszes masszát. Hideg helyen pihentetjük.
  3. A lapzselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Két narancs héját egy tálba reszeljük, majd hozzáfacsarjuk a levét. hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és alaposan összekeverjük.
  4. A habtejszínt felverjük kemény habbá. A zselatint kinyomkodjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk és hozzákeverünk kb. 2 evőkanálnyit a túrós masszából, végül ezt és a felvert habtejszínt belekeverjük a túrókrémbe.
  5. Az így kapott krémet rásimítjuk a kekszes tésztára.
  6. A maradék három narancsot egy éles késsel kifilézzük, levüket felfogjuk.
  7. A narancsfilét a tortánk tetején rendezzük el. A narancsléhez hozzáadunk 2 ek. cukrot, a tortazselé port és annyi vizet, amennyi még ahhoz hiányzik, hogy el tudjuk benne készíteni a tortazselét. Az egészet felforraljuk, 2-3 percig hűtjük, majd bevonjuk vele a torta tetejét. A tortát legalább 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11261
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Célszerű már előző nap elkészíteni, mert 24 óra elteltével a kekszes tészta kellemesen megpuhul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a Fanny konyha 2010. november-december IV. évf. 6. számának azonos című receptje adta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek