r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Narancsos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 7779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.7 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cukor
    1499 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    773 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 7779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük egy keverőtálba a tojásokat, és egy habverővel keverjük át, majd dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával.
  2. Majd reszeljük bele a narancshéjat, és dolgozzuk össze az egészet a túróval és a zabpehellyel.
  3. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, és végül facsarjuk bele a narancs levét. Nem kell nagyon összetörni a túrót, hogy a karaktere megmaradjon.
  4. Alaposan vajazzuk ki a kerek kapcsos tortaformát. Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 170 fokra.
  5. A masszát öntsük a formába, és toljuk a sütőbe 25 percre.
  6. Akkor jó, ha a közepe még kissé remegős. Forrón vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4743
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Reggelire, vagy tartalmas levesek után kitűnő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig szerettem a túrótortákat, illetve a sajttortákat, ez az egyik kedvencem, mivel nagyon gyorsan elkészíthető és szinte elronthatatlan. Melegen és hidegen is jó, a zabpehely tökéletesen összefogja, és így könnyű és szaftos, a blogomon bővebben is írok a történetéről és kombinációiról. Az eredeti recept Hugh F. -Whittingstalltól származik, én egy kicsit átgondoltam, de szerintem így kicsit finomabb. Kiváló bogyós gyümölccsel vagy narancslekvárral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!