r
Nosalty Logó

Narancsos spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 916 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 40 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 231 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 916 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lábasban kevés olívaolajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, hogy kisüljön a zsírja (ha ez túl zsíros, elhagyható, de nagyon finom a levesben a füstölt, sós íz).
  2. A bacont kivesszük, félretesszük (tökéletes lesz levesbetétnek, díszítésnek), és a forró lábasba dobjuk a hagymát és a kockára vágott zellert.
  3. Ha megpirultak, belerakjuk a hámozott kockázott almát, és a felszeletelt zöldspárgát (fontos, hogy a spárgát nem kell kettétörni, elég a fás végét meghámozni, mert úgyis krémleves lesz).
  4. Átkeverjük a spárgát, hogy bevonja a baconos olívaolaj, majd felöntjük a hús alaplével.
  5. Lefedve készre főzzük.
  6. Ja megpuhult a spárga, a botmixerrel összepépesítjük, és felöntjük a tejszínnel. A levesnek nem kell sűrű krémesnek lennie, mert úgy nagyon tömény.
  7. A legvégén belereszeljük a narancs héját, és belefacsarjuk a levét, ha kell, lehet sózni, borsozni is.
  8. Tálaláskor a ropogósra sült bacont bele lehet tenni.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8144
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez kicsit kalóriadúsabb felhasználása a spárgának, viszont nagyon finom, és a savanykás alma és a kesernyés narancs együtt a spárgával és a krémes tejszínnel nagyon jó elegyet alkot. Nem tudom, hol lehetne kispórolni belőle a zsíros összetevőket, szerintem nem is kell, ez erről szól, de isteni finom, és azért annyira sokat nem lehet belőle megenni. A zeller-alma-spárga-narancs arányokon lehet változtatni ízlés szerint. Gondolom fehér spárgából is el lehet készíteni, de mégiscsak zöldből a legjobb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek