r
Nosalty Logó

Narancsos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szipetra
Narancsos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Krém:

Összesen 1444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Krém:

Összesen 8670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Krém:

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1806 micro
  • β-karotin
    4358 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    559.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    574 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    10835 micro
  • β-karotin
    26150 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 8670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    452 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Piskóta:

Krém:

Elkészítés

Piskóta:

  1. Először a cukrot, tojásokat összekeverjük, majd az olajat is hozzákeverjük. Jöhet bele a reszelt sárgarépa.
  2. Elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg.

Krém:

  1. A krémhez kikeverjük a cukrokat a vajjal, majd hozzákeverjük a krémsajtot és narancs levét (apránként kell beletenni, nehogy túl híg legyen a krém, lehet, hogy nem kell bele az egész) és héját.
  2. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd a krém egyik felét rákenjük, rátesszük a másik piskótakorongot, és megkenjük a maradék krémmel, a tetejét tetszés szerint díszítjük (egy kis fahéjjal vagy narancsreszelékkel, marcipánvirágokkal).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1536
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szipetra 1 recept

Ezzel a tortával már süteményversenyt is nyertem:)

Hozzávalók

Piskóta:

Krém:

Címlapról ajánljuk