r
Nosalty Logó

Narancsos-répás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-répás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 3291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    5969 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    9907 micro
  • β-karotin
    23876 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 3291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat habosra keverjük, majd a mézet adagolva hozzáöntjük, és elkeverjük.
  2. A répát lereszeljük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy tálba.
  4. A narancslét kifacsarjuk, és ráöntjük a répára, majd a héját is belereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük a fahéjjal, gyömbérrel és dióval.
  5. A mézes vajhoz felváltva öntjük hozzá a répát és a lisztet. Alaposan összekeverjük, majd szilikonos tortaformába öntjük (egy kivajazott tepsiforma is megfelel).
  6. 170 fokra állítjuk a sütőt, és 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, mielőtt rátesszük a habot.

Díszítéshez

  1. A tojásfehérjét felverjük egy száraz edényben.
  2. Mikor már kifehéredett a hab, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot (ha különlegesebb ízt szeretnénk, kókuszcukorral is csinálhatjuk). Kemény habbá verjük tovább.
  3. Amikor kész, rákenjük a már kihűlt tésztára.
  4. Kevés fahéjjal megszórva díszíthetjük még.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1054
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán könnyű, répás sütit mindig jó elkészíteni. 

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek