r
Nosalty Logó

Narancsos piskóta szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Narancsos piskóta szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 4734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2116 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3529 micro
Összesen 4734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat is, tovább verjük.
  3. Beletesszük a narancslevet, a narancs lereszelt héját is.
  4. Fakanállal hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített, 180 C-os sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez

  1. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntve, a cukrokat is hozzáadva sűrűre főzzük, levesszük a tűzről.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a felfőzött krémbe keverjük, további pár percig főzzük.
  3. A még forró krémbe óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjéből gőz felett felvert kemény habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a még meleg krémmel, befedjük a másik lappal.

Tetejére

  1. A hulalából és a habfixálóból kemény habot készítünk, amit a teljesen kihűlt sütemény tetejére simítunk. Dermedni hagyjuk.

A díszítéshez

  1. A tetejét narancsszeletekkel, ill. narancshéjból szeletelt csíkokkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6912
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

A narancs kellemes illata és íze miatt kiváló süti alapanyag, a legegyszerűbb piskótát is jól feldobja.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?