r
Nosalty Logó

Narancsos mustáros csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Narancsos mustáros csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 126 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4099.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    2002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Hús

Pác

Elkészítés

Hús

  1. Kivesszük a húst a pácból, lecsepegtetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben minden oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  2. Ezután alá öntjük a pácot, és a 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a pác is besűrűsödik.
  3. Tálalásnál a besűrűsödött, megsült páclével locsoljuk meg a húst.

Pác

  1. A narancs sárga héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A pácot elkeverjük, és legalább 3-4 órára beletesszük a csirkemelleket egyben pácolódni. A hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2607
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos mustáros csirke
Évi néni 1830 recept

Legtöbbször abból főzök, amit otthon találok. Ennek az alapját azért az adja, hogy igen szeretek vásárolni, és mindenfélét összegyűjtögetni a kamrámba. Így bármikor valamire hangulatom támad, azonnal neki tudok állni megvalósítani. Én ezt a húst még megszórtam egy kis általam kevert arab fűszerrel melyet megtaláltok evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu weboldalon.

Hozzávalók

Hús

Pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!