r
Nosalty Logó

Narancsos máktorta mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emilys
Narancsos máktorta mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    405.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7123.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    3126 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Mikor félig kemény a hab, hozzáadjuk a porcukor egyharmadát (10 dkg). Kemény habot verünk robotgéppel.
  2. A tojássárgákat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukor másik 1/3-ad részét, és fehéredésig keverjük a robotgéppel. Ha szép világos, hozzáadjuk az egy deci olajat, a darált mákot és egy narancs héját és levét.
  3. A fehérjehab egyik felével fellazítjuk a tojássárgájás-mákos keveréket, majd a maradék habbal, vigyázva, hogy ne törjön össze, lassú mozdulatokkal tovább lazítjuk..
  4. Kiolajozott tortaformába öntjük, és 175 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) 35 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűlt a torta, kettévágjuk a lapot, és megkenjük eperlekvárral.
  6. A mascarponét kikeverjük a maradék porcukorral, egy narancs reszelt héjával és levével. A torta tetejére kenjük ujjnyi vastag rétegben.
  7. Ízlés szerint díszíthető színes cukorral vagy kandírozott narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2801
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emilys 6 recept

Szerettem volna meglepni ismerőseimet egy kedves desszerttel. Mivel a társaságban vannak glutén- és laktózérzékenyek, így ezt a receptet találtam ki rá.  Így a recepthez laktózmentes mascarponét használtam, de természetesen lehet sima mascarponéval is készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek