r
Nosalty Logó

Narancsos kocka mákhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Narancsos kocka mákhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 3852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A narancsokat előző este lemossuk jó meleg vízben, majd beáztatjuk langyos vízben a felhasználásig.
  2. A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután beletesszük a lágy vajat, és azzal szintén tovább keverjük. Ezután fakanállal belekeverjük a reszelt narancshéjat és a friss narancslevet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába. Elkeverjük.
  3. A tojások fehérjét fényes, kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a narancsos masszához keverjük.
  4. Egy magas falú tepsit (kb.30x40 cm-es legyen) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a habos, narancsos piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

tetejére

  1. A tejszínt habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. Ezután lassú mozdulatokkal belekeverjük a darált mákot.
  2. A kihűlt piskóta tetejét megkenjük narancslekvárral. Erre tesszük egyenletes vastagságban a mákos tejszínhabot.
  3. Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Négyzetekre vágva egy-egy darabka naranccsal kidíszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1815
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Ajánló

Növényi tejszínt is lehet hozzá használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kocka mákhabbal
Lizinka_ 589 recept

Mák és narancs! Nagyszerű párosítás.

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?