r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 2692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először az élesztőt kell felfuttatni. Meglangyosítjuk az egész tejet. Kb fél dl-be teszünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Addig a lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a narancshéjat is. Beleöntjük a felfutott élesztőt és a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük, ezzel kenjük meg a tésztát majd) és a mézet is. Összedolgozzuk a maradék langyos tejjel. Mikor a tészta összeállt (kicsit ragacsos lesz), beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a táltól és szép hólyagos lesz.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb. 40 perc. (Én a sütőbe szoktam betenni, 40-50 fokra felmelegítem. Letakarva. Tuti megkel.)
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel. Rászórjuk a kandírozott narancsot is.
  5. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, kb 1,5-2 cm-re felvágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a csigákat, megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Porcukorral megszórjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat. Ebbe keverjük a hozzávalókat. Lehet csak cukrozatlan kakaóporral is csinálni, akkor több porcukor kell bele. Rum, fahéj ízlés szerint mehet bele.
  2. Ezzel kenjük meg a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5259
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy esős napon jött az ötlet, hogy sütni kéne valamit. Kelt tészta receptem már volt, ezt ízesítettem picit. Végül ez a kakaós csiga lett belőle. Narancsos változatban. Könnyű elkészíteni és nagyon finom :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?