r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Narancsos csokoládétorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A narancsos csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 452 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A narancsos csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 2704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A narancsos csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 324 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 452 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 324 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A narancsos csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót a cukorral megdaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, és a keményítőt is.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Amint felolvadt, levesszük a gőz fölül és hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a felvert tojásfehérjébe forgatjuk.
  4. A csokis tojásfehérjehabhoz adaoljuk fokozatosan a diós keveréket, spatulával óvatosan belekeverjük.
  5. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk és ebbe töltjük az összekevert masszát.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 percig fedetlenül sütjük, majd alufóliával letakarva kb. még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült.
  7. Résnyire nyitott sütőajtónál hűtjük ki a tésztát. Langyosan már kivehetjük.
  8. A mázhoz 3 dkg vajat átsütünk, hogy minden víz kisüljön belőle, majd a serpenyőt levesszük a tűzről, beletesszük a 7 dkg csokipasztillát, elkeverjük, míg el nem olvad. Hozzákeverünk 1 tk szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen a máz.
  9. Belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, bekenjük a torta oldalát is vele. Mikor mindenütt csoki borítja, hűvös helyre tesszük megdermedni.
  10. Végül a tetejét 3-4 mm-re szelt narancsszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 11069
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csokoládétorta liszt nélkül
Évi néni 1830 recept

Fiamnak vettem valahol egy nagyon finom narancsos csokichipset, innen jött az ötlet, hogy narancsos csoki legyen a csokitorta tetején. Mondjuk könnyű dolgom van, mert én minden megmaradó, "felesleges" dolgot feldolgozok. Amikor narancslekvárt készítettem, az összes narancs külső sárga héját vékonyan levágtam éles zöldségpucolóval. Ennek egy részét felkockáztam, kandíroztam, kiszárítottam, hogy később édességekhez, kalácsokhoz felhasználhassam. Most kapóra jött az előre végzett munka. Sok ilyen alapanyag rejtekezik a szekrényemben. Nem sajnálom a ráfordított időt, szívesen készítem el őket. Olyan gazdag, kényeztető édesség kerekedett belőle, hogy akár az egészet fel tudtam volna falni. Dió helyett etrmészetesen lehet mandulát, pisztáciát is használni. Nekem most ez volt itthon. Mértékkel fogyasztva csak az öröm jár vele, nem pedig a hízás.

Hozzávalók

A tésztához

A narancsos csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek