r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    590.6 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4395.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    644 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 8060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a 9 dkg cukorral (a másik 6 dkg ezután kell), és a reszelt narancshéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyiket jól kikeverjük a vajas masszával.
  3. A narancslevet a maradék 6 dkg cukorral egy kis lábosba tesszük, és addig melegítjük, ameddig a cukor el nem olvad. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  4. A vajas krémbe felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a cukros narancslevet. Az így kapott tésztát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült a tészta, 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk belőle és teljesen kihűtjük.
  6. A narancsos krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt narancshéjat, a kakaóport és a narancslét.
  7. A kész krémet a torta tetejére kenjük, és vékonyan bevonjuk az oldalát is. Díszítésként használhatunk vékony szeletekre vágott narancskarikákat, vagy 5-6 kocka tortabevonót felolvaszthatunk, beletölthetjük nejlonzacskóba, vagy ha van tortanyomóba, és ráfolyathatjuk a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4840
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a narancs illatát, ízét, és már régóta szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, aminek a középpontjában ez a gyümölcs áll. Sikerült nagyon finom, érett narancsokat vásárolnom, és ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy végre elkészítem a tökéletes narancsos édességet. Nem fogok hazudni és bevallom, kicsit megosztotta a társaságot. Volt, akinek nagyon ízlett és volt, aki inkább érdekesnek találta, mint a legfinomabb süteménynek, amit valaha evett. Személy szerint, mivel én imádom a narancsot, nagyon finomnak találtam, de megértettem azokat is, akik nem tudták eldönteni, hogy mit is mondjanak, mert az biztos, hogy nincs hétköznapi íze. Szóval én csak ajánlani tudom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?