r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 8961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 384 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    529.2 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6672.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.6 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    2156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3170 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3561 micro
Összesen 8961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Elkészítés

Narancsos csokikrém

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a csokikat és a vajat. Levesszük hűlni. Ha már langyos, akkor belereszeljük a 3 bio narancs héját.
  2. A tojásokat és a porcukrot egy edényben gőz fölé tesszük. Folyamatos kevergetéssel 70°C fokig melegítjük. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Majd levesszük a gőz fölül, és mixerrel folyamatosan habosítjuk, míg ki nem hűl. Ekkor összekeverjük az olvasztott csokis résszel.
  3. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha egy napot pihen.

Kakaós piskóta

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Majd a lisztet és a kakaót összekeverjük, és a 3/4-ét beleszitáljuk a sárgájába.
  2. Lágy habbá verjük a fehérjét, és beleforgatjuk a sűrű masszába. Majd a maradék lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan átkeverjük.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 22 cm átmérőjű tortaformában. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.

Összeállítás

  1. Az első tortalapot egy karton tortapapírra tesszük, így könnyebb mozgatni. Jól megkenjük a narancsos csokikrémmel, majd a kandírozott narancsok felét apróra törve rászórjuk. Én saját készítésű kandírozott narancsot használtam, az nem olyan édes.
  2. A második lapon is ismételjük, végül jól körbekenjük a csokikrémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Csokidíszek

  1. A csokitortát én csokiköpennyel burkoltam. Az általunk választott struktúrafóliából akkora méretet vágunk hosszra és magasságra, mint ami a torta burkolásához kell. A fóliára először a temperált, rózsaszínre színezett csokit kenünk. (A fehércsokit megolvasztjuk, 35°C-on teszünk bele 15 g kakaóvajat, és addig keverjük, míg 31°C-ra nem hűl. Én ekkor kevertem bele a gél ételfestéket.) A felesleges csokit lehúzzuk, hogy csak a fólia mélyedéseiben legyen a rózsaszín csoki. Hagyjuk kötni.
  2. Az étcsokit is megolvasztjuk, temperáljuk (olvasztás, kakaóvaj, hűtés). Majd a 32°C-os csokit ráterítjük a rózsaszín csokira. Figyeljük a csokit, és mikor úgy látjuk, hogy kezd kötni, már nem folyik, de még a formázható, a torta köré tekerem. Amikor megkötött a csoki, a fóliát lehúzzuk róla.
  3. A rózsához a csokikból fóliára, sütőpapírra hosszúkás csíkokat kenünk. Mikor megkötöttek, összeállítjuk őket tetszőleges virág formába. (olvasztott csokiba állítjuk bele a szirmokat). Végül a torta tetejére tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7100
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a csokitortákat, de az extra narancsos változatot különösen. A csoki színezéséhez gél állagú festéket használjunk. A csokiköpenyhez szükséges struktúrafólia a Fővám téren lévő Ázsia diszkontban kapható.

Hozzávalók

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek