r
Nosalty Logó

Narancslekváros panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Narancslekváros panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 5204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2181 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 5204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

kovászkészítés

tésztakészítés

Elkészítés

kovászkészítés

  1. Elkészítjük a kovászt. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 10 percre félretesszük. Majd meghintjük a liszttel, és folpackkal lefedve, meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.

tésztakészítés

  1. Hozzáadjuk a maradék lisztet, cukrot, a tojásokat, a sót, és közepes sebességen addig dagasztjuk - 5-6perc -, amíg lágy, homogén tésztát nem kapunk. Ehhez mehet részleteiben a vaj, és újabb 5 percig dagasztás következik. Végül belekeverjük a mandulát, a lekvárt és az aszalványokat, majd egy kiolajozott tálba tesszük, lefolpackozzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Reggel előkészítjük a panettone formánkat vagy formáinkat, ha az anyaga fém, kiolajozzuk - én a papír változatával ügyeskedtem, különböző méretűeket vettem belőle az Ázsia Bt.-ben, azokba adagoltam ki a tésztát, ügyelve arra, hogy kb. a formák feléig érjenek, mert hatalmasra fognak nőni. (Ez a mennyiség alapvetően egy 15x15cm-es panettone formához elegendő.)
  3. 4 óra pihentetés következik, meleg helyen - nyáron szerintem ez tulajdonképpen A szobahőmérséklet.:)
  4. Ezután megkenjük tojással, szeletelt mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben, 170 fokon egy óra alatt készre sütjük (őket) - ha kisebb formákkal próbálkozunk, akkor a sütési idő a panettone méretével arányosan csökken. Én a kicsiket 20, a nagyobbakat 30 percig sütöttem.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1968
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 10.

Ajánló

Elsőre elég macerásnak tűnhet, de amint kipróbáljátok, soha, soha, SOHA többet nem akarjátok majd mással enni a nagymama házi lekvárját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az eredeti recept kicsit átköltött verziója, ők általában aranymazsolával és kandírozott narancshéjjal teszik még izgalmasabbá, én pedig mandulát, aszalt sárgabarackot és marmalade-ot használtam. Egyszerűen maga a mámor.

Hozzávalók

kovászkészítés

tésztakészítés

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek