r
Nosalty Logó

Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 6154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformában brownie tésztát készítünk így. Teljesen süssük át!
  2. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából, egy cérnaszállal kettévágjuk. Ha a torta középen púpos, vágjuk le egyenesre.
  3. A narancslevet odatesszük melegedni, majd felfőzzük a pudingporral.
  4. Ha kicsit kihűlt, hozzáreszeljük a narancshéjat, belekeverjük robotgéppel a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  5. A tészta szélét kicsit lefaragjuk, de csak épp annyira, hogy szorosan illeszkedjen a másik, 24 cm-es tortaformába. Beletesszük az alsó sütilapot. Ráöntjük a krémet, szétkenjük, megszórjuk a gyümölccsel. Kevés krémet hagyjunk a torta tetejére is!
  6. Rátesszük a torta tetejét, megkenjük nagyon vékonyan a maradék krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, és bevonjuk a fehér fondanttal, díszíthetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 848
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 111532
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapot ünnepeltünk a családban. Azon alkalmak egyike, amikor sütök. Krémeset. Az ünnepelt elég nehéz eset. Mondhatni igényes és kicsit flancos, nem lehetett csak úgy összedobni valamit. Ilyenkor már hetekkel előtte stresszben vagyok, mert mindig nagy várakozásoknak megfelelve kell megalkotnom a következő tortát. Hozzászoktak, hogy mindig előrukkolok valami újjal, valami meglepővel - persze ezt én szúrtam el. Nem kellett volna mindig szebbet, jobbat csinálni, csak maradni egy szinten. Mostanra azonban izgatottan csillog a szemük, amikor beállítok a soron következő szülinapos tortájával. Az alapötlet az volt, hogy Irene nagyon szereti az étcsokit és a narancsot együtt. Imádja, ha ragad, ha szaftos a süti, így jött a saját jól bevált finoman krémesre süthető brownie receptem. A narancskrém ezek után adta magát, majd az egészet el kellett rejtenem egy olyan csomagolásba, amire, ha ránéznek, egyáltalán nem gondolnák, hogy mi rejlik alatta. Így esett a választás a hófehér egyszerű fondantra, minimális díszítéssel. Senki nem gondolta volna, hogy a torta belseje fekete... Finom volt. Aki szereti narancsos étcsoki ízét, annak biztosan bejön.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek