r
Nosalty Logó

Napraforgó kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Napraforgó kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 4880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe (folyékonyakat először, aztán a száraz hozzávalókat) tesszük, és a dagasztó programon jó hólyagosra, simára kevertetjük a géppel.
  2. Ha egyneművé válik a tészta, és szép fényes a felülete, kivesszük a gépből, nagyméretű lisztezett tálba tesszük, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 40 perc alatt megkelesztjük.
  3. A kész tésztát átgyúrjuk, 2 nagyobb darabra osztjuk. Az egyiket félretesszük, a másikat 5 egyenlő részre osztjuk, golyóvá formáljuk.
  4. Egy nagyobb tortaforma segítségét vesszük. A karimáját lecsatoljuk, az aljára sütőpapírt borítunk, és kb. ekkora méretűre nyújtuk egyenként az 5 golyónkat. Ha kicsit túlnyúlik rajta, az sem baj. Az első kinyújtott tésztát a tortaformára borítjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd ráfektetjük a következőt, amit szintén vajjal megkenünk. Majd jön a 3., 4. lap is.
  5. Az 5. lapot nagyobbra nyújtjuk a többinél, hogy a tetejükre helyezve betakarja őket. Ezt már nem kell megkenni.
  6. A karimától számítva kb. 1-1,5 cm- re bevágjuk 8 (cikkelyre) egyenlő részre (mintha csillagot rajzolnánk).
  7. A bevágott részeket egyenként kifelé kihajtjuk.
  8. A félretett másik tésztaadag 1/4 részét ismét félretesszük. Ez lesz majd a közepe.
  9. A többi részt ismét 5 felé vágjuk, és ugyanúgy járunk el vele, mint az előzővel, csak kisebb lapokat nyújtunk, hogy bele tudjuk helyezni az előzőleg kihajtogatott karimába, tésztavirágba. Ezt is bevágjuk úgy, hogy a bevágások az első koszúrú szirmai közé essenek. Kihajtjuk, majd a félretett maradék tésztát odaformázzuk a közepébe.
  10. Megszórjuk magokkal (nekem épp csak napraforgó volt): napraforgó, lenmag, tökmag...
  11. Sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük, és hagyjuk megkelni kb. 50 percig. Ha megkelt, tejes tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük. Az első 10 perc után a hőfokot 170 fokra csökkentjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6236
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Az eredeti receptet a gesztenye.blogol.hu oldalon találtam. Már nagyon régen szemezgetek vele, hónapok óta többször megnéztem, csodálkoztam a formáján...és rémüldöztem, hogy mennyi idő elkészíteni. Nos mostanra érett meg az elszántság :), és megérte. Finom és nagyon jó a szemnek is, és meglepően gyorsan ment a lapok nyújtogatása. Megijedtem a feladattól, de nem volt olyan rémes, mint amilyennek elsőként látszik :).

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?