r
Nosalty Logó

Napraforgó alakú kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Napraforgó alakú kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kenyérhez

A lekenéshez

Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kenyérhez

A lekenéshez

Összesen 4701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kenyérhez

A lekenéshez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    220.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5848.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    3460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 4701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A lekenéshez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Kevés tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk benne.
  2. A lisztet, réteslisztet, sót összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt.
  3. Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta szép fényes és sima lesz. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Finoman átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részt konyharuha alatt pihentetjük, míg a másikat 5 egyenlő részre osztjuk.
  5. Nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre kerül a napraforgó.
  6. Az 5 tésztadarabból négyet egyenként kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk, egyenként a sütőpapírra és egymásra illesztve rakjuk, és mindegyik tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
  7. Az 5-dik darabot kicsit nagyobbra kb. 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és úgy tesszük a többire, hogy a szélei körbe lelógjanak. Éles késsel 8 helyen bevágjuk úgy, hogy a szélétől 1 cm-re kezdődjön a vágás.
  8. A kapott háromszögeket kihajtjuk, ezek lesznek a napraforgó külső szirmai.
  9. A tészta félretett másik feléből a negyedét levágjuk, cipóvá formázzuk, és pihentetjük.
  10. A maradék 3/4 részét 5 egyenlő részre osztjuk. Az 5 részt kb. 18 cm átmérőjű körré nyújtjuk egyenként, és ugyanúgy egymásra rakjuk mint az előző 5 lapot.
  11. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. Az 5-dik részt kicsit nagyobbra kb. 20 cm átmérőjűre nyújtjuk, úgy tesszük a többi négyre, hogy a széle körbe lelógjon.
  12. Ezt a tésztát a kihajtogatott szirmú tészta közepébe helyezzük.
  13. Késsel ismét bevágjuk csillag alakba úgy, hogy a vágás már a kihajtogatott szirom közepénél kezdődjön.
  14. A félre tett tészta gömböt a kihajtott szirmok közepébe helyezzük.
  15. A tésztát átkenjük a tojássárga-tej keverékével, a közepét megszórjuk napraforgómaggal, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5933
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napraforgó alakú kenyér
Salamon Csilla 1202 recept

Nem nagyon szeretek kelt tésztát sütni.Megláttam ezt a receptet, és úgy gondoltam na, itt elkezdem. Sikerült. És még élveztem is az elkészítését.

Hozzávalók

A kenyérhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?