r
Nosalty Logó

Nápolyi sertésszelet VKriszta konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nápolyi sertésszelet VKriszta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1599 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 400 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1599 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husit kicsit kiklopfoljuk.
  2. A hagymát karikázzuk, a fokhagymákat szeleteljük. Egy tűzálló tálba lerétegezzük a hagymát, rászórjuk a fokhagymát, a sót, borsot (nekem volt még egy kevés görögfűszerem azt is szórtam rá).
  3. Rátesszük a husiszeleteket, majd felöntjük annyi vörösborral, amennyi éppenhogy elfedi.
  4. Fóliával letakarva sütőbe tesszük, hogy jól megpuhuljon és az ízek összepárolódjanak. Kb. fél óra múlva kivesszük a sütőből és a husikat megfordítjuk, egy kevés margarint dobunk a tetejére, majd már fólia nélkül visszatesszük a sütőbe. Még egyszer a husiszeleteket megfordítjuk és készre sütjük, figyelve, hogy a leve ne süljön el teljesen, puha szaftos husit kapjunk.
  5. Tálaláskor a megsült fincsi hagymás szószt mellé, vagy a husira szedve, krumplipürével isteni. Tálalhatjuk sült krumplival vagy rizssel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26581
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom névnapjára különlegesebb ebédet szerettem volna készíteni, ez elég gyorsan elkészíthető volt és isteni finom. Pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!