r
Nosalty Logó

Napóleon rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Napóleon rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 4792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 4792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben 1 vagy 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben egyszerre vagy kisebb adagokban halványbarnára sütjük. Ha jól sáfárkodtunk a tésztával, kb. 25-27 db rudat tudunk készíteni.
  2. A szobahőmérsékletű lágy vajat, kézi robotgéppel gyönyörű habosra keverjük. Ezután belenyomjuk a tubusból a sűrített tejet (ez kb. 3/4 tubust jelent). Ismét habosra keverjük a robotgéppel. Majd következik a konyak. Ismét jól kikeverjük a robotgépünkkel.
  3. Egy folpack fóliát hosszan kiterítünk az asztalra. Közepére a tésztarúd hosszának megfelelő hosszúságú krémet kenünk. Ügyelünk arra, hogy jobb és bal oldalon legalább másfél arasznyi fólia maradjon ki. A krémre teszünk 4-5 rudacskát. Azt ismét megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg tart a tésztából. A maradék krémmel bevonjuk a még nem rolád alakú sütit.
  4. A fóliába szorosan becsomagoljuk, a végeit alaposan rácsomózzuk úgy, hogy közben kezünkkel hengergetjük az asztalon, hogy feszüljön, mert így fogja összetartani a krém a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap levágjuk róla a fóliát, és bőven megszórjuk darált dióval. Tálcára tesszük, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16516
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 09.

Ajánló

A rolád becsomagolása igényel egy kis furfangot. Én úgy csináltam, hogy a rolád előtt és mögött egy-egy húsvágó deszkával rögzítettem a folpackot. Amikor elfogyott a hozzávaló, a fóliatekercset visszahajtottam a deszka mentén, és mögötte vágtam el. Ezután már csak rá kellett sodorni-hengergetni a fóliát a sütire, a két végén pedig jó szorosra feszíteni.  A hűtőben úgy nézett ki, mint egy egész, pufi párizsi rúd. Az általam megadott sütési idő négyszeri sütésre vonatkozik. A leveles tésztát négyszeri sütéssel tudtam elkészíteni. Egy tepsi kb. 6 percig sül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napóleon rolád
Lizinka_ 590 recept

Ez a finomság a Napóleon torta újragondolt változata. Édes, roppanós, és csak úgy olvad a szájban! Hiába eteti magát, egy szelet bőven elég belőle! Harmadnap is olyan, mintha teljesen friss lenne. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek