r
Nosalty Logó

Napfény szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Napfény szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 242 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 2899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 242 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5167.2 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2899 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 230 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Elkészítés

hozzávalók a kakaós piskótához

  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, valamint a vajat, és az egészet összedolgozzuk.
  3. Több adagban hozzáforgatjuk a tojásfehérjét is, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat.
  4. Kivajazott és sütőpapírral kibélelt (a papír szélét lógassuk ki, hogy könnyen ki lehessen majd szedni) formába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy kész-e, majd hagyjuk teljesen lehűlni.

hozzávalók a túrókrémhez

  1. A tehéntúrót krémesre keverjük az elektromos habverővel.
  2. A vajat és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a túrót, valamint a vanília őrleményt, és az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk.

hozzávalók a gyümölcszseléhez

  1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A gyümölcslevet épp csak annyira felmelegítjük, hogy a kinyomkodott zselatin feloldódjon benne, majd az egészet hagyjuk lehűlni.
  3. Óvatosan a túrós rétegre öntjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 35933
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak könnyed és finom sütemény, de jótékony D-vitamint is tartalmaz, ami hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Ez a finomság Hohes C PLUS D-vitamin gyümölcslé felhasználásával készült.

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek