r
Nosalty Logó

Húsleves másképp

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vivesz
Húsleves másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    5075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5076.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    2496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3757.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1007 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    7431 micro
  • β-karotin
    20300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4264 micro
Összesen 1942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét részeire szedjük, majd egy kb. 6 literes lábasba helyezzük őket. A lábast félig felöntjük hideg vízzel, majd nagy lángon elkezdjük főzni a húst. Mikor már majdnem forr, egy kis lyukú szűrővel eltávolítjuk a habot, ami keletkezett.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyenlő nagyságúakra vágjuk (ha nagyok, akkor negyedelni szoktam őket, ha kicsik, akkor van, hogy egészbe vagy csak félbevágom). A hagymát és a fokhagymagerezdeket egyben rakjuk bele.
  3. Miután a habot leszedtük a húsos léről, hozzáadjuk a zöldségeket (a kelkáposzta/ kelbimbó kivételével), beleszórjuk a fűszereket, és feltöltjük meleg vízzel. Forrásig melegítjük, majd lassú tűzön, fedővel letakarva addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 1 óra). A kelkáposztát/kelbimbót kb. 45 perc múlva tesszük bele, amikor a zöldség már majdnem kész, mert azoknak kevesebb idő kell.
  4. Ha kész, kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy kis lyukú szűrőn leszűrjük a levest.
  5. Friss petrezselyemmel és frissen kifőzött levestésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24652
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden házban körülbelül ugyanúgy készül a húsleves, én minden formájában imádom. Bárhol kóstoltam, mindenhol hasonló volt az ízvilág. Kivéve az egyik nagymamámnál. Ő mindig tett bele egy pár szegfűszeget, és ez annyira különlegessé tette a levest, hogy (habár nem hittem el, mikor először mondta) azóta mindig így készítem

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?