r
Nosalty Logó

Nagymama kakaós kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
Nagymama kakaós kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    483.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    944.2 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 8459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben.
  2. Közben a lisztet összevegyítjük a cukorral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, majd az élesztőt. Összegyúrjuk. Ha kell, adunk hozzá még lisztet (ha puha), vagy éppenséggel tejfölt (ha kemény).
  3. 1 órát állni hagyjuk.
  4. Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsiben külön-külön kisütjük. Nem kell megijedni, ha hólyagosodik (én sütőlapáttal szoktam lelapítani).
  6. Míg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet: a tejet (2 dl) a cukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az előzőleg tejjel (maradék 3 dl) homogenizált lisztet. Addig keverjük, míg besűrűsösik. Félig hagyjuk kihűlni, majd mixerrel belekeverjük a vajat és a kakaóport. Kóstolás után el lehet dönteni, hogy kell-e még bele cukor. Egy kis rumaromával megbolondíthatjuk!
  7. Ezután megkenjük a lapokat, természetesen egymásra rétegezve, és jöhet a máz!
  8. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, majd mehet tűzhelyre. Közepes lángon folyamatosan kevergetjük, jó sokáig... akkor lesz jó, ha nyúlos lesz az állaga (fakanálról visszacsöpögtetjük).
  9. Mehet a sütemény tetejére!
  10. 1 napig bedugjuk a kamra legeldugottabb sarkába! :) Másnapra érik össze! Sajnos, várni kell!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35035
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Keresztszülőtől maradt ránk, anyukámra. Majd én is megtanultam elkészíteni, mert észvesztően finom! Amennyire macerás, annyira isteni! Muszáj megvárni a másnapot, mert különben törnek a lapok! (Nem lehet abbahagyni az evését...)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!