Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi sajtos pogácsája recept

hozzászólások (34)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

A K Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
30 g

zsír

Összesen:
82.2 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
34 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
181 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
431 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
52 mg
Foszfor:
449 mg
Kálium:
363 mg
Nátrium:
1419 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
59 µg

szénhidrát

Összesen:
99.9 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
108.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
118 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
60 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
795 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
119.9 g

zsír

Összesen:
328.7 g
Telített zsírsav:
106 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
137 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
70 g
Koleszterin:
725 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.9 g
Kalcium:
1723 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
210 mg
Foszfor:
1796 mg
Kálium:
1449 mg
Nátrium:
5678 mg
Cink:
15 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
236 µg

szénhidrát

Összesen:
399.7 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
435.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
465 µg
E vitamin:
26 mg
K vitamin:
244 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
3185 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.8 g

zsír

Összesen:
24 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
52 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
125 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
132 mg
Kálium:
106 mg
Nátrium:
417 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
29.2 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
31.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
35 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
17 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
235 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-05-19 01:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2019-05-16 01:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

AndreDavid
AndreDavid Sat, 2019-04-13 14:09

Kb. 1Kg liszttel sikerült alakíthatóvá tenni a tésztát... milyen lisztet használsz?

marianna1211
marianna1211 Wed, 2019-05-15 11:28

Nem lehet, hogy a 0.5 dl tej helyett 5 dl tejet löttyintettél? Ez a recept ránézésre is tökéletes.

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2019-05-16 14:35

Hahaha-ez jó!!!!Hát nem mindegy,hogy kiiszom a bilit,vagy kiviszem a bilit!!! :-)))))

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2019-04-14 16:31

Húha,akkor valamit nagyon elronthattál,hisz jóformán alig van úgynevezett 'nedves' hozzávaló amitől olyan híg,vagy lágy legyen a tészta,hogy ne álljon össze!!!
El sem tudom képzelni,hogy az 1 tojás,a tejföl a margarin,az a kevés zsír hogy vett fel 1 kg lisztet!!!!!!
Nagyi titka lisztet használok. :-)))

gabi0102
gabi0102 Mon, 2019-02-25 20:24

Imádom a receptjeidet, üzenem a fentebb levő rosszindulatú hozzászólónak hogy én pl nem rakosgatok semmit a kedvencekbe, naplót vezetek és egy az egybe átmásolom!
Tavaly a savanyúságok zömét is "veled" készítettem, holnapra pedig útravalónak most sütöm ezt a pogit a Páromnak! Nem kell hogy toljon a nosalty előre, mert ami jó az jó! =)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2019-02-26 16:12

Oh,köszönöm szépen szavaid!!
A savanyúságokat is megnézted!!!!???-nagyon örülök neki,és annak is,hogy jónak találod azokat is!! :-))))))))

gabi0102
gabi0102 Tue, 2019-02-26 21:27

Nem kifejezetten a te receptjeidet keresem, képek és cím alapján klikkelek a főoldalon és kb mindig nálad kötök ki =) így volt a pogival és a savanyúkkal is!

Atti2k
Atti2k Fri, 2018-06-22 18:28

Kiégek a matekon, számoljátok már bele a pihentetést is meg minden egyéb időt, imádom elkészül 20p, de azért 40p még pihentesd meg futtasd fel az élesztőt ami 10-15p megy gyúrd 10-15p-ig.
Így látatlanban kitalálom hogy mindenki egy egy óra alatti recepteket keresi, azért van ez, nem csak itt hanem az összes receptnél.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-06-22 20:33

Kedves Atti2k!

Receptjeinknél "nettó" elkészítési időt számolunk, tehát nem tartoznak bele a kelesztési, pihentetési idők, hiszen ez idő alatt lehet mással is foglalkozni.
Üdvözlettel:

Nosalty

baarbaraa
baarbaraa Tue, 2018-05-15 11:28

Szia elkészítettem már, isteni finom lett! Agyon vissza dicsért a családom! :) De akkor aznap elfogyott most viszont kimondottan "másnapra" kellene mert nem lesz időm a vendégeim érkezése napján megsütni. Mit gondolsz, puha lesz még finom másnap is?

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2018-05-16 07:58

Szióka!Nagyon örülök,hogy elkészítetted,és,hogy finom is lett!!!
Én mikor az 'emberemnek' csinálom,ő neki egy hétre készül......és eleszegeti...ő nem mondja,hogy nem lenne jóóóóó!!
Miután megsült,hagyd kihűlni.Majd tedd papír zsákba,és végül egy neylonba csomagold be.Így szerintem finom lesz!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-04-09 17:54

Remélem nem csak ezt fogják nézni sokszor,hanem a többit is.....!!!Köszönöm!! :-))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-04-04 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-04-03 11:14

lluska drága!
Benne vagy a "kosárban" - bár, ezt eddig is tudtuk :) -, hogy csak úgy iderakott elsőnek a Nosalty.....hát, így is lehet!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2018-04-04 10:36

Nem tudom hogy is érted,"hogy csak úgy iderakott elsőnek a Nosalty...."ez valószínű a te fejed saját szüleménye.
Nem én kértem,hogy egy nap alatt, közel 6000 ember nézze meg a receptemet....
Esetleg neked fáj ez!-vagy annyi időd van,hogy azt figyeled,kinek mikor,mit,hova és milyen időközönként nézik a receptjeit?!!!
Foglalkozz magaddal,a saját dolgaiddal,szerintem fölösleges idő pazarlás a laptop előtt ülni ilyen jó időben!!Élvezd a tavaszt!!! :-)))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-04-04 17:59

Nem kell itt eljátszani ám a hattyú halálát, tudod Te, hogy hogyan értem, s nem az én agyam szüleménye, hanem TÉNY!!! Tolnak előre rendesen, ezt tudod jól! Ami a 6000-es nézettséget illeti - ebből a nagy létszámból 5 fő tette a receptkönyvébe! :))) Ez, szerinted, mit jelent? :))) Tudod, én látok is, nem csak nézek! :))) Nem, nem ez fáj nekem, hanem az igazságtalanság, "korrupció", kivételezés, s az ehhez hasonló dolgok, az élet minden területén - manapság pedig, sajnos, az élet minden területét ez hálózza be, s nagyon sajnálatos, hogy még egy ilyen oldalon is ez folyik!!! Ami az én időmet illeti: én nem munkaidőben írok - nem 11:36-kor, mint Te -, olyan a munkám, amit még itthon is folytatnom kell, ettől függetlenül, nehogy megszabd már nekem, mikor jöjjek ide! Talán Neked kellene egy jóízűt dolgozni, nekem nincs időm "élvezni a tavaszt", konkrétan, legfeljebb tetszik, hogy végre itt van!!!
Könnyű munkád lehet, ha "élvezni tudod a tavaszt"!!! Élvezd továbbra is a tavaszt, s egy jó munkaterápia, talán jót tesz pluszban Neked!!! :)))))

BlackBurn
BlackBurn Mon, 2017-09-18 19:47

Szia.
Köszi a receptet.
Nem kritizálni szeretném, de nekem ebben a formában nem sikerült elkészítenem.
A liszt mennyiséget 70dkg-ra növeltem és még így is lágy volt a tésztája.
A sütni is 25 percig kellett, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Hozzá teszem hogy a tésztát még vékonyabbra nyújtottam mint 1cm.
Miután a módosított recepttel elkészítettem valami isteni pogácsa lett belőle.
Puha omlós volt a belseje és enyhén ropogós a külseje.
A hozzá adott tejföltől megkapott egy kis savanykás ízt.
Szinte szavakba sem lehet önteni az ízkavalkádját.
Nálam a probléma lehet hogy a sajt volt zsírosabb vagy a tejföl és a margarin.
Nem tudom mi volt, de miután sikerült elkészítenem valami mennyei lett.
Még 1x köszönöm

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2017-09-19 07:48

Üdv!
Nagyon sokszor befolyásolja,hogy milyen állaga lesz a tésztának, a liszt tömörsége,sikértartalma,mert nem mindig egyformák a lisztek.
Én nekem mindig jól sikerül ez a pogácsa,kis lisztet hintek alá nyújtáskor,és semmi gondom.Viszont minél több liszt kerül bele,annál jobban veszít a lágyságából,és előfordulhat keményebb pogácsát kapunk.
Azért örülök,hogy finom pogi kerekedett belőle!!!! :-)))

natalija
natalija Tue, 2016-05-17 12:28

Helló! Ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű recept. Többször elkészítettem amikor vendégek jöttek és többen elkérték már a receptet. Köszönöm szépen, hogy megosztottad!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2016-05-18 13:38

Szióka!
Akkor nagy sikert aratott,aminek örülök!!Köszi a visszajelzést!!Szép napot neked!! :-))

1260
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sertészsír 1 ek
tej 0.5 dl
cukor 1 késhegynyi
friss élesztő 3 dkg
1 ek
tejföl 2 dl
trappista sajt 15 dkg
tojás 1 db
tojás 1 db
trappista sajt 5 dkg