r
Nosalty Logó

Naan - élesztőmentes változat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Naan - élesztőmentes változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A naanhoz

A feltéthez

Elkészítés

A naanhoz

  1. A lisztet egy nagyobb, lehetőleg fémtálban a sóval és a sütőporral keverjük össze, cseppentsük rá az olívaolajat, és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Pár perc alatt így gyúrjuk be a tésztát. A gombócot a tálban takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni legalább 20 percet, de ha lehet akár egy órát.
  2. Közben készítsük el a karamellizált hagymát a naan tetejére. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, erre halmozzuk rá a hosszanti csíkokba vágott hagymát. Szórjuk meg sóval, cukorral, csilipehellyel, és lassú lángon pároljuk, pirítsuk, karamellizáljuk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokon, de csak a grillezőt használjuk (nálam ilyen, de lehet, hogy nálad lehet a grillezőt külön kapcsolni, akkor csak az kell).
  4. A pihentetés után a tésztát tépkedjük és görgessük 6 kisebb bogyóba. Egyenként nyújtsuk ki ezeket ovális vagy bármilyen tetszőleges formára. Nem kell papírvékonyra nyújtani.
  5. Egy teljesen üres tálcára tegyük rá a kinyújtott tésztákat, nekem 2 fért el egy időben. Így süssük 2-3 percig az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat. Kipróbáltam serpenyőben is, ez sem rossz megoldás, de a sütős verzió sokkal jobb lesz, gyönyörűen felpufisodik!
  6. A kész kenyereket tálaljuk karamellizált, csilis hagymával és egy kanálka joghurttal, de sűrű, szaftos húsok, hús- és zöldségcurry, szószos sajtok vagy valamilyen hummusz mellé egy kis raita és basmati rizs kíséretében is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 32109
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 19.

Ajánló

Ha nincs otthon élesztőd, akkor készíts lapos kenyeret. Nem olyan látványos, mint a bagett, de ízben vetekszik vele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerűen kinyomható fokhagymát, a másiknál pedig a naan felső, nem tapasztós oldalába nyomják bele nyújtófával a frissen reszelt fokhagymát, úgy sütik készre. Ilyenkor érdemes egy kis korianderrel, fekete szezámmal megszórni és vajjal megkenni a naant. Ugye, hogy megkívántátok ti is egyből! Nálunk a fokhagyma sajnos nem játékos a konyhai csapatban, mert többen érzékenyek rá. Így mogyoróhagymát karamellizáltam a naanhoz, ezt tettem egy kis joghurt és chilipehely kíséretében a tetejére.

Hozzávalók

A naanhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek