r
Nosalty Logó

Mutatós pizzakorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Mutatós pizzakorongok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4289 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5545 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    3221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17155 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A tésztához 1,8 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd 1-1 kk sóval, cukorral és 3 ek olívaolajjal együtt a liszthez adjuk, és géppel fényesre-hólyagosra dagasztjuk. 2 cipót formálunk belőle, lazán folpack-ba csomagoljuk (kelni fog!), és 20 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A paradicsomkrémhez a kétféle hagymát apróra daraboljuk és megfonnyasztjuk őket 1 ek olívaolajon. Levével együtt adjuk hozzá a paradicsomot és félig lefedve kb. 15 percig forraljuk-sűrítjük, végén sóval, borssal, oregánóval és fél kk cukorral ízesítjük.
  3. A tonhalat jól lecsepegtetjük, az olajat félretesszük.
  4. 2 nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk és előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés 200 C).
  5. A tésztacipókat lisztezett munkalapon 2 rúddá sodorjuk, és 8-8 kb. azonos méretű darabja vágjuk. Lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük, 10-12 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk és a tepsire rakosgatjuk.
  6. Villával megszurkáljuk őket, vékonyan megkenjük a tonhal olajával és a paradicsomkrém felével, majd 10-12 percre sütőbe tesszük (ha nem légkeveréses a sütőnk, akkor félidőben cseréljük meg a tepsiket).
  7. A forró tésztakorongokra rákenjük a maradék paradicsomkrémet, tetejükre haldarabkákat és sajtot rakunk, majd további kb. 5 percre visszatesszük sülni.
  8. A sütőből kivéve paradicsommal és lilahagymával díszítjük őket, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6569
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Megjegyzés: A tészta nekem kicsit lágy maradt, de a hűtőből kivéve jó lisztes deszkára tettem, átgyúrtam és így már jól dolgozható tésztát kaptam. Az eredeti recepthez képest (Nők Lapja tavaszi szám) a paradicsomkrémhez duplájára emeltem a mennyiséget, mert még ennyit is bőven elbírnak a kis korongok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig nem sütöttem itthon pizzát, pedig nagyon szeretjük. Megtetszett a recept, gondoltam egyszer ezt is ki kell próbálni... Nagyon finom lett ez a halas változat, persze a feltétek tetszés szerint variálhatók. Készíthetjük két nagy pizzaként is, de vendégvárónak sokkal mutatósabb így, kis pizzafalatkákként és enni is praktikusabban lehet.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?