r
Nosalty Logó

Muszaka light

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muszaka light
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    13586 micro
Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Elkészítés

Darált hús elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymához adjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat, és egy lábosban az olívaolajra dobjuk. Nem kell pirítani a hagymákat, rögtön tehetjük hozzá egy kavarás után a darált húst.
  2. Megsózzuk, hozzátesszük a szegfűborst és a babérleveleket, majd a kockákra vágott paradicsomokat, a vörösbort.
  3. A húst készre főzzük (elfőzzük a levet).

Zöldségek előkészítése

  1. A padlizsánokat és a cukkinikat vékony szeletekre vágjuk (győződjünk meg, hogy nem keserűek a zöldségek).
  2. A cukkinikat olívaolajjal bekent, sütőpapíros tepsibe fektetjük, és a sütőbe rakjuk, amíg a nedvességét elveszítik. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek. Lehet serpenyőben is csinálni.
  3. A szeletelt padlizsánokat megforgatjuk zabpehelylisztben.

Besamel helyett, összeállítás

  1. A tepsiben elkezdjük a rétegezést. Egy pici olívaolajjal kikent tepsibe először a padlizsánokat fektetjük le, majd jöhet egy adag elkészített darált húst, majd a cukkinik és a feta sajt. Újra padlizsán, hús, cukkini, feta sajt. A padlizsánrétegeket meg lehet egy nagyon-nagyon picit sózni (én nem sóztam, mert a feta sajt kellőképpen sós, mindenki szája íze szerint tegyen).
  2. Az utolsó mozzanat, hogy a joghurtot egy kicsi sóval, a tojásokkal összekeverjük, és leöntjük az egész egyveleget.
  3. Az első fél órában alufóliával letakart tepsiben sütjük a muszakát, majd a második fél órában már anélkül. Az utolsó 10 percben, amikor a szaft már nem rotyog az egész tetején, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és innentől kezdve, ha van grillfokozat a sütőben, azzal sütjük tovább. Ha egy nagyon picit állt, könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9715
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vendégeink, akiket vacsorára vártunk, mind a ketten diétáznak. Így a krumplit és a besamelt ki kellett hagynom a receptből, de így is szuperül sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?