r
Nosalty Logó

Mustáros-tepertős pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
and.nikol13
Mustáros-tepertős pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 4534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, borssal összekeverjük, ezután hozzáadjuk a zsírt, amit elmorzsolunk benne. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk azt. Ha megvan, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással együtt. Jól összegyúrjuk, pihentetjük (kb. 15 perc).
  2. A tepertőt, ha boltban vesszük pasztaként, összekeverjük a mustárral. Ha pedig kész tepertőnk van, akkor egy aprítógépben pépesre (ki hogy szereti) aprítjuk. Mustárból ízlés szerint többet is tehetünk hozzá.
  3. A tésztát ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, ezen elkenjük a tepertős krémet, majd egy szimpla, egy dupla hajtás után kb. 20 percig letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
  4. SZIMPLA HAJTÁS: A téglalap alakú tészta egyik oldalát a feléig behajtjuk, majd erre hajtjuk rá a másik oldalát. (Szemből így egy függőleges téglalap alakú tésztát látunk.) MEGFORDÍTJUK (vízszintesen), majd jöhet a DUPLA HAJTÁS: Kinyújtjuk a tésztát ismét kb. ujjnyi vastag téglalapra, képzeletben megfelezzük, és mindkét oldalát a feléig behajtjuk, majd az egyik oldalát ráterítjük a másikra.
  5. Ezt követően megint egy szimpla, egy dupla hajtást végzünk, majd ismét 20 percre pihenni hagyjuk.
  6. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk a tetejét, majd kiszurkáljuk, a tepsire pakoljuk majd egy 20 percet kelni hagyjuk. Bekenjük tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1552
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros-tepertős pogácsa
and.nikol13 25 recept

Nagyon finom vendégváró fogás. A mustár kis pluszt ad még az amúgy is nagyon finom tepertős pogácsának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek