r
Nosalty Logó

Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1026 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 4107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst, és picit együtt pirítjuk.
  2. Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Amikor már jó puha a hús, ráöntjük a tejszínt, és egy kicsit együtt főzzük, de nem kell elfőzni a levét, mert a tészta sok szaftot fog felszívni.
  3. Amikor már majdnem kész a hús, kifőzzük a tésztát, és ha ügyesek vagyunk, akkor épp egyszerre fő meg a hús és a tészta.
  4. Egy nagy jénai tálba összeöntjük a husit és a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, csak amíg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 730
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 58264
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a mustáros-tárkonyos pulykaragu levest, ez egy továbbfejlesztett változata, amikoris ragunak készítjük el a húst, és a gyerekek kedvencével, tésztával sütjük egy kicsit össze. Egytálétel, és nagyon laktató. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk