r
Nosalty Logó

Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Anita P.
Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A salihoz

Összesen 379 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A salihoz

Összesen 1898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A salihoz

Összesen 106 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1853 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 379 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8107.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    6270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    2344 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    520 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A salihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és a tésztával együtt bő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy nagy serpenyőben (vagy ha nincs, akkor egy lábosban) olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ráöntjük a főtt krumplit és tésztát, meglocsoljuk szójaszósszal és citromlével, belerakjuk a mustárt és megsózzuk, megcukrozzuk.
  3. 5-6 percig még pirítjuk, hogy összeérjenek az ízek - közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint adhatunk még hozzá mustárt vagy citromlevet.
  4. Sali: a salátát nagyobb levelekre tépkedjük, az uborkát és a parit kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk (nem kell olyan kicsire, mint egy leveshez például, lehet nagyobbra hagyni). Egy tálban összekeverjük őket.
  5. Az öntethez egy kistálba olajat öntünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az összenyomott (vagy kis darabokra vagdalt) leveskockát. Egy kiskanállal jól összekeverjük, amennyire tudjuk elnyomkodjuk a fokhagyma és leveskocka darabokat. Belerakjuk az ecetet és a kakukkfüvet.
  6. Az öntetet közvetlen tálalás előtt ráöntjük a salira, és jó alaposan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5561
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival
Anita P. 4 recept

Ez a recept nem csak azért az egyik kedvencem, mert istenien finom, hanem azért is, mert viszonylag gyors, könnyen össze lehet dobni, amikor az ember megéhezik, és nem kell rá órákig várni, hogy elkészüljön. A tészta magában is kiváló, de egy kakukkfüves salival a legjobb. Tavasszal és nyáron egy jó nagy marék kerti kakukkfűvel lehet helyettesíteni a szárítottat, attól még frissebb, ízletesebb lesz a salátánk. :)

Hozzávalók

A tésztához

A salihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek