r
Nosalty Logó

Mustáros-hagymás tarja 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros-hagymás tarja 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 1038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5953.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2732 mg
  • Nátrium
    1973 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 4150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a mustárt, az olajat, és a grillfűszerkeveréket (a mennyiségek ízlés szerint).
  2. A pácban jól megmártjuk a hússzeleteket, és lezárt tasakba tesszük őket, úgy be a hűtőbe 2-3 órára.
  3. A krumplit kockákra vágjuk.
  4. Egy tepsi aljára vöröshagyma karikákat teszünk, rá egy adag krumpli, az apróra vágott fokhagymát pedig közészórjuk (minden réteg pakolása után sózzuk-borsozzuk).
  5. A tetejére a hússzeleteket rakjuk, a maradék pácot rálocsoljuk.
  6. Lefedjük fóliával, és az előmelegített sütőbe betesszük.
  7. Sütjük, míg meg nem sül, néha megforgatjuk.
  8. Mikor a hús már kész, kivesszük, levesszük a fóliát, a hússzeletekre baconcsíkokat rakunk, és vissza a sütőbe, míg azok is szépen megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 684
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 107714
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a régi, ismert recepteket variálni, egy kicsit feldobni. Egyik nap készítettem ezt a finomságot, már régóta készültem valamilyen tepsis húsra. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igazi finomság. Egyetlen hátránya, hogy nehéz kivárni, míg rendesen megsül a hús, mert isteni az illata :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek