r
Nosalty Logó

Multivitamin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Multivitamin torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 304 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 3661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd mehet bele a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk a tésztát.
  2. Fóliába tesszük a tésztát, és legalább 1 órára hűtóbe tesszük.
  3. A lehűtött tésztát jól belisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy kimargarinozott, morzsázott tortaformába fektetjük úgy, hogy a peremét emeljük meg.
  4. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, és a felezett barackokat elfektetjük a tésztán.
  5. A pudingot a gyümölcslével és a cukorral megfőzzük, és még melegen a barackos tésztára öntjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7606
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Készíthetjük konzerv barackkal is. Legközelebb kockázni fogom a barackokat, és úgy terítem el a tésztán, így egyenletesebb lesz a torta teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sabrina receptek újságban találtam, és egyből tudtam, hogy meg kell sütnöm. Annyit változtattam, hogy a tésztájába kellett volna egy kevés narancs aroma, én ezt nem tettem bele, de így is nagyon finom lett. Porcukorral szerettem volna díszíteni (úgy, ahogy az újságban láttam), ezért szorgalmasan vágtam a pergamenpapírt, szép rácsos formára, ezzel mintáztam meg a tetejét, gyönyörű is volt kb. 10 percig, mert egyszerűen elolvadt a tetején a porcukor. Porcukor ide vagy oda, így is nagyon finom volt. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?