r
Nosalty Logó

Muflonsült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Muflonsült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sülthöz

A páchoz

Összesen 933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sülthöz

A páchoz

Összesen 3728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sülthöz

A páchoz

Összesen 59 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1185 micro
  • β-karotin
    4663 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    343.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9006.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    4058 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    4735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    655 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    1409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4741 micro
  • β-karotin
    18652 micro
  • β-crypt
    2096 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 3728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A páchoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. Pác készítése:
  2. A hozzávalókat megtisztítjuk, a vegyes zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel egy nagy lábasba helyezzük.
  3. 2 liter vízzel felöntjük, lassú tűzön felforraljuk, forrás után még fél óráig főzzük.
  4. Kihűtjük és a megfelelő nagyságú, zománcozott edénybe helyezett húsra szűrjük, vigyázva arra, hogy a páclé a húst mindenütt ellepje.
  5. A muflon életkorától függően, 1-2 napig hűvös helyen érleljük.
  6. A húst minden nap gondosan forgassuk meg!
  7. Sült készítése:
  8. Először a mufloncombot a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
  9. A hagymát apróra, a piros húsú paprikákat kockára vágjuk.
  10. A combot spárgával szép formásra kötözzük.
  11. Nagy lábasban a mangalicazsírt felforrósítjuk, a felaprított hagymát fonnyasztjuk kb. 4 percig, és a fokhagymakrémet elkeverjük benne.
  12. Beletesszük a kötözött muflonhúst és kevés víz hozzáadásával minden oldalán megpirítjuk.
  13. A lábast a tűzről levesszük.
  14. A húst mély tűzálló tálba (jénaiba) áthelyezzük, majd hozzáadjuk a piros húsú paprikát és megszórjuk az édesnemes-, és a rózsapaprikával. 5 percig pirítjuk.
  15. A csontlevest a fehérborral összekeverjük és lassú tűzön felforraljuk.
  16. Forrás után még kb. 10 percig főzzük, fűszerezzük a rozmaringágakkal, sóval, édesköménnyel.
  17. Majd az így elkészült fűszeres lével felöntjük a combot.
  18. Előmelegített sütőben (180 fokon), a hőálló edényt lefedve, puhára sütjük a hús (kb. 40-50 perc alatt).
  19. A kész húst az edényből kivesszük, a spárgát eltávolítjuk, majd szeleteljük.
  20. A mártást vízzel elkevert kukoricaliszttel besűrítjük.
  21. A fűszeres muflonsültet a mártással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 30594
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 09.

Ajánló

 Vadásztársaknak, vadétel kedvelőknek ajánljuk receptünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muflonsült
Mártika és Feri 107 recept

"Igen eredményesen honosították meg a muflont hazánkban Nyitra megyében a ghymesi uradalomban, ahol 1882-ben gróf Forgách Károly 14 darabot bocsátott szabadon; ezenkívül Gömör megyében, ahol egész rendkívüli erősszarvú példányok fordultak elő, erősebbek, mint amilyeneket eredeti hazájukban ismernek. Meghonosították a muflont Nagy-Aponyban is, és még több más helyen. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul, általában szigetszerű elhelyezkedésben. A betelepítés után legjelentősebb előfordulási helyei Magyarországon a Mátra, a Budai-hegység, a Börzsöny, a Bükk, a Pilis és a Vértes. A Zempléni-hegység muflonjainak minősége ugyan közepes, de az ott lévő mostoha viszonyok között megőrizték vadságukat, növelve ezzel a vadászati élményt. "  

Hozzávalók

A sülthöz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?