r
Nosalty Logó

Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Henni
Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2785 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 695 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.1 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6266 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2785 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot "spirál" alakban vágjuk szét: a felső harmadot bevágjuk a hús széléig és kihajtjuk, az alsó részt a vágás mentén tovább hasítjuk, és a hús közepét is kihajtjuk, így végül egy lapot kapunk, amit a végén feltekerünk.
  2. A lila-, új- és fokhagymát felszeleteljük, a sonkát és a mozzarellát kis kockákra vágjuk. A húst kívül-belül megsózzuk és borsozzuk.
  3. A hagymákat, a sonkát és a mozzarellát rápakoljuk a húsra, behajtjuk az egyik felét, erre pakolunk még a töltelékből, és a hús másik részét is visszahajtjuk, tulajdonképpen feltekerjük a széthajtogatott combot.
  4. A hús tetejét kicsit bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal. Ha kész vagyunk, cérnával átkötjük a combot hosszában és széltében, amennyiben kilógna a töltelék, érdemes fogpiszkálóval is összetűzni, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
  5. A tepsi aljára egy kevés olajat öntünk, majd kb. 1,5-2 órán át sütjük a húst, az első félórában fólia alatt, később anélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 34169
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár a töltött húsokat általában karajból vagy dagadóból készítem, most sertéscomb volt itthon, ezért most kivételesen ebből született meg az ebéd :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek