r
Nosalty Logó

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NdeeDeville
Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    4736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3558 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végükről a szárát levágjuk. Kb. 1 centi vastagon elvágjuk hosszában, de úgy, hogy ne vágjuk teljesen végig. A belsejét szétnyitva, mindenütt megsózzuk. Az olívaolajat rozmaringgal és kakukkfűvel elkeverjük, és szilikonecset segítségével mindenütt (főleg a belsejét a padlizsánnak) vastagon bekenjük.
  2. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, és a padlizsánokat kissé legyezőformába szétnyitva, fentről kissé megnyomkodva ráhelyezzük. A padlizsánt minden nyílását megtöltünk mozzarellával, sonkával és szárított paradicsommal (utóbbi ha fűszerolajban van, vagy van mellette kapribogyó vagy fokhagyma, mehet bele a paradicsommal az is, én lecsepegtetni se szoktam a paradicsomot). A dolgokat úgy helyezzük el, hogy a sajtból a lehető legkevesebb folyjon ki (valamennyi úgyis ki fog folyni).
  3. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt parmezánnal, és mehet be 180 fokra a sütőbe, kb 25 percig. Én a vége előtt, még 1-2 percig a grillszálat bekapcsolom, de ezt figyelni kell.
  4. Kísérőnek száraz fehér cuvée tökéletes lehet hozzá. Kitűnő meleg, de mégis könnyű nyári vacsora.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 937
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
NdeeDeville 22 recept

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető mediterrán hangulatú nyári vacsora: Sonkával, mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött padlizsán-legyező, rozmaringos-kakukkfüves olívaolajban parmezánnal lesütve. Egy száraz fehér cuvée társaságában mindenkinek bátran ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek