r
Nosalty Logó

Mostari cicvara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Mostari cicvara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit akár héjában, akár már felkockázva, feltesszük sós vízben főni. (Felkockázva hamarabb megfő.)
  2. Amíg puhul, hagymát pirítunk olajon. Ha megpirult, hozzákeverjük a durvára tört krumplit.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a lisztet, egyszer felforraljuk.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, sűrűre főzzük, ha nagyon összeállna, tejjel higítjuk óvatosan (2-3 ek). Sűrűn krémesnek kell maradnia.
  5. Belemorzsoljuk a túrót, sózzuk-borsozzuk bőven, majd a krumplira öntve forróntálaljuk.
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 58546
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Az eredetinél nem jár hagyma a krumplihoz. Én viszont nagyon szeretem a hagymás tört krumplit, így ez került alá. De azért még el tudom képzelni egy kis füstölt szalonnával zsírjára pirítva, megcsurgatva... Az adag /fő értendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam ma a kérdést, tudom-e a čičvara/cicvara (csicsvara) receptjét, vagy tudom-e, hogy mi az? A téma azonnal adott volt a következő tényfeltáró nyomozáshoz, ami közben vadul pötyögve a szerb-magyar szótárt, próbáltam fellelni a változatokat. Császármorzsának hiszik - legalábbis Magyarország déli vidékein ezzel a névvel illeték a búzadarát tartalmazó, mai napig császármozsaként futó változatot. Ezt is ezerféleképpen készítették, volt olyan, amit sűrűre gyúrtak, majd csipetkeként szaggatva serpenyőbe sodorták, megpirították, és ezt ették retekkel, újhagymával. Mégsem ez a cicvara. Eredetileg egy szerb étel, úgy készül, mint a puliszka/polenta, és tojást is ütnek bele. Eszik reggelire mindenféle jóval. Ez nem nagyon mozgatott meg, annyira azért nem rajongok a puliszkáért, viszont találtam egy ehetőnek hangzó változatot, amit Mostar városának környékén készítenek. Laktató és gyors. Új kedvencre tettem szert. Ti mit ismertek cicvaraként?  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek