r
Nosalty Logó

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2383 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    2774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    2808 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5677 micro
Összesen 4459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal.
  2. Vízben félig megfőzzük a karfiolt, brokkolit és a krumplikat, a tojásokat keményre főzzük.
  3. A zsemlemorzsát kis olajon megpirítjuk.
  4. A vajjal kikent tál aljára egy kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elosztjuk rajta a rózsáira szedett karfiolt, ahol lukak maradnak, oda belehelyezünk 1-1 darab tojást
  5. Megöntözzük 4 dl tejföllel, megsózzuk, majd meghintjük zsemlemorzsával, végül kb 6 kis kupac vajat teszünk rá, egyenletesen elosztva.
  6. A tetején egyenletesen elosztjuk a rózsáira szedett brokkolit, ahol luk marad, oda helyezzük a szeletekre vágott krumplikat.
  7. Ismét 4dl tejföl, só, zsemlemorzsa, vaj.
  8. A tetejére tesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, majd fóliával lefedjük, és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Kb 15 percenként ellenőrizzük, amikor az egész egynemű egyveleget alkot (sehol nem száraz és az egész bugyogva sül), és a tetején a sajt is jól megolvadt, levesszük a tetejéről a fóliát, a sütő hőmérsékletét pedig feltekerjük 200 fokra, és addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul. Ekkor kivesszük, és a maradék hideg tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7564
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Ha nem vagy vega, megbolondíthatod kolbász darabkákkal is! Ha megvárod, amíg kihűl, szépen szelhető lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
Felicia 14 recept

Általában nem hiszek a régi, jól bevált kedvencek megreformálásában, de ez a morzsás karfiol-rakott krumpli ötvözet némi brokkolival és paradicsommal megbolondítva nagyon bevált. Talán izgalmasabb, mint az eredetiek.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek